Breda – Fransman na achtervolging aangehouden, hennepstekken in voertuig

Een 18-jarige man uit Villeneuve (F) is dinsdag 22 november 2016 rond 22.55 uur na een achtervolging aangehouden op de Graaf Engelbertlaan. De Franse automobilist negeerde een stopteken en drukte tijdens de achtervolging een politieauto tegen de betonnen vangrail. In zijn auto werden 540 hennepstekken aangetroffen.1 min


Agenten surveilleerden dinsdag rond 22.40 uur over de A-16.  Ze zagen dat voor hem een personenauto van het merk Peugeot met Frans kenteken reed zonder achter verlichting. Het voertuig reed erg langzaam en slingerde van links naar rechts over de weg. De bestuurder nam de afslag Breda Noord en reed de parkeerplaats van een tankstation op. De dienders besloten een controle in te stellen. Ze stopten achter de Peugeot. Hierop ging het voertuig er met veel toeren en slippende banden er vandoor.   

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging waarbij de  Franse bestuurder slingerend en met hoge snelheid over de Backer en Ruebweg reed. Hij negeerde niet alleen het stopteken van de agenten maar ook een rood verkeerslicht. Hij keerde om vervolgens weer de A-16 richting Antwerpen op te rijden.  De bestuurder maakte op de snelweg op het moment dat een politieauto naast hem reed een scherpe stuurbeweging naar links waardoor hij tegen de politieauto reed en duwde. De agenten werden daardoor met hun voertuig tegen de  betonnen vangrail gedrukt. Ze moesten de achtervolging vanwege schade staken.
De Franse bestuurder  reed met een snelheid van circa 150 km / uur en nam op het laatste moment de afrit Rijsbergen / Breda. Onderaan de afrit stonden diverse auto’s stil voor het stoplicht. De bestuurder van de Peugeot verloor kennelijk de macht over het stuur, zijn auto draaide 180 graden en miste op een haar na een auto.  Hij ging er te voet vandoor maar werd uiteindelijk door een van de agenten op de geluidswal achterhaald  In de Franse auto hing een doordringende henneplucht.  In de achterbak stonden vier kartonnen dozen met 540 stekjes.   

 


Delen