Breda – Drietal aangehouden na drugsvondst in auto

De politie hield maandagnacht 15 augustus drie mannen uit Breda (21, 25 en 28 jaar) aan. Bij hen werd in de auto een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Een surveillerende agent reed rond 01.00 uur over de Nieuwe Leuvenaarstraat. Hier reed een auto die met verhoogde snelheid wegreed in de richting van de Fellenoordstraat. De agent besloot het voertuig te volgen. De bestuurder reed zichzelf klem op de Odilia van Salmstraat. De agent sprak hier de drie inzittenden aan. Meerdere agenten reden die richting op om de agent te ondersteunen. 

Drugs

De agenten zagen in de auto een aantal ponypacks liggen. Dit zijn vetvrije papiertjes waar drugs in bewaard worden. Hierop werd besloten de auto te doorzoeken. Naast de 20 ponypacks met vermoedelijk cocaïne, werd een gebruikershoeveelheid hasj aangetroffen. Alle drugs zijn in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen om welke drug het gaat. De drie verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Waar vind ik informatie over de straffen voor het bezit van of handel in drugs?

Drugs zijn illegaal. De overheid treedt streng op tegen het illegaal gebruiken en de illegale handel in softdrugs en tegen het gebruik van en handel in harddrugs. De rijksoverheid biedt informatie over straffen rond handel en bezit van drugs.