Brand legt schuur in de as

Deil – Vanmorgen even over 11.00 uur brak er brand uit in een schuur gelegen achter een woonhuis aan de Bulkstraat in Deil. De schuur en een zestal oldtimers die in de schuur stonden, moeten als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam asbest vrij. Het besmette gebied bleef beperkt tot zo’n 40 á 50 […]

Deil – Vanmorgen even over 11.00 uur brak er brand uit in een schuur gelegen achter een woonhuis aan de Bulkstraat in Deil. De schuur en een zestal oldtimers die in de schuur stonden, moeten als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam asbest vrij. Het besmette gebied bleef beperkt tot zo’n 40 á 50 meter. De asbest is voornamelijk terecht gekomen in het achter de schuur gelegen bouwland.

Kort na het uitbreken van de brand liet de politie via de megafoon van de politiewagen een gedeelte van de wijk, grenzend aan het risicogebied ramen en deuren sluiten. Zo’n twee uur daarna werd dit verzoek weer opgeheven. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen. Er raakte niemand gewond. De Bulkstraat is enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Over de oorzaak en de schade kan nog niet worden gezegd.

De asdeeltjes die in de omgeving kunnen worden aangetroffen bevatten geen asbest en kunnen gewoon worden opgeruimd.

 

2013115688