Boxmeer, Eindhoven, Breda, Berlicum – Aankondiging Bureau Brabant 24 april 2017

In de uitzending van maandag 24 april 2017:

Boxmeer: Gewapende overvaller supermarkt op beeld
Op vrijdagavond 30 december 2016 wordt een Emte supermarkt aan de Burgemeester Verkuijlstraat overvallen. Een gewapende man jaagt de aanwezigen de stuipen op het lijf. Hij richt zijn pistool op een caissière en schreeuwt om geld. Ook een nietsvermoedende klant die de winkel binnenkomt, krijgt het wapen op zich gericht. We hebben bewakingsbeelden van deze overval en geven informatie over de vlucht van de dader. Wie heeft dit gedaan?

Eindhoven: Man (84) van pinpas gerold
Op donderdag 19 januari 2017 is een 84-jarige man boodschappen aan het doen bij de Jumbo aan het Kastelenplein. Tijdens het afrekenen wordt het slachtoffer opvallend in de gaten gehouden. Daarna verdwijnt zijn pinpas. We tonen beelden van het begluren en het pinnen met de gestolen pas. Wie pleegt deze laffe daad?

Breda: Vrouw (85) slachtoffer van pinpasfraude
In september 2016 wordt een bejaarde dame slachtoffer van diefstal van haar pinpas. Ze had haar boodschappen gedaan in een supermarkt in winkelcentrum ‘Hoge Vucht’. Op weg naar buiten stoot er iemand tegen de rollator van de dame aan. Hierdoor vallen er boodschappen en haar pinpas op de grond. U raadt het al, de daders schieten haar te ‘hulp’ en het slachtoffer vervolgt nietsvermoedend haar wandeling zonder pinpas. We hebben beelden van deze zogenaamde ‘redders in nood’ die de rekening van de vrouw plunderden. Wie zijn het?

Berlicum: Gewapende woningoverval
Op zaterdagavond 5 november 2016 worden een man en vrouw in een woning aan de Hasseltsedijk overvallen. Drie overvallers, die verkleed waren als politieagenten, binden de man en vrouw vast en bedreigen hen met een pistool. De vluchtauto van de daders is uitgebrand terug gevonden in Eindhoven. In deze uitzending een reconstructie van de angstige momenten die het stel moesten doorstaan. Tevens zal het mannelijke slachtoffer aan het woord komen en zijn verhaal vertellen.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.