Boetes en belastinggeld geïnd bij integrale verkeerscontrole

A2, Liemde – De politie hield dinsdag 9 december samen met de Belastingdienst een integrale verkeerscontrole op de A2, rijrichting 's-Hertogenbosch naar Eindhoven. Er werden zo'n 35 boetes uitgedeeld en inde de Belastingdienst aan achterstallig belastingschuld een geldbedrag van 42.643,- euro. Bekeurd werd er op de parkeerplaats de Velder langs de A2. Geverbaliseerd werd er […]

A2, Liemde – De politie hield dinsdag 9 december samen met de Belastingdienst een integrale verkeerscontrole op de A2, rijrichting 's-Hertogenbosch naar Eindhoven. Er werden zo'n 35 boetes uitgedeeld en inde de Belastingdienst aan achterstallig belastingschuld een geldbedrag van 42.643,- euro. Bekeurd werd er op de parkeerplaats de Velder langs de A2.

Geverbaliseerd werd er voor o.a. verlichting niet op orde (18x), bellen tijdens het rijden (10x), onverzekerd rijden (3x), rijden zonder verzekering (3x), technisch mankement (1x) en rijden zonder gordel (1x). Daarnaast inde de politie 700 euro aan openstaande boetes. Zo’n honderd bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole maar geen van hen had teveel gedronken. Van een automobilist werd het rijbewijs ingenomen omdat hij nog vier openstaande geldboetes van 1200 euro moet betalen.

Belastingschuld

Naast het innen van 42.643, euro aan belastingschuld nam de Belastingdienst in totaal acht auto’s in beslag in verband met het te laat betalen van een openstaande belastingschuld. Veertien andere bestuurders kregen van de Belastingdienst een waarschuwing omdat ze nog een belastingschuld open hebben staan.
Aan de verkeerscontrole die rond 7.00 uur startte en rond 14.30 uur eindigde, werkten ongeveer 25 medewerkers van de Belastingdienst en politie mee.