Beverwijk – Gezocht – Moord in opsporingsprogramma’s

Plaats delict: Beverwijk Op dinsdagavond besteedt het Opsporingsprogramma ‘Opsporing verzocht’ aandacht aan de moord op de 55-jarige Hans Nijman die op woensdag 5 november omstreeks 20.40 uur om het leven kwam, toen hij in zijn auto werd doodgeschoten op het Slangenwegje in Beverwijk. Ook RTV Noord-Holland besteedt aandacht aan deze zaak op woensdagavond in Bureau […]

Plaats delict: Beverwijk

Op dinsdagavond besteedt het Opsporingsprogramma ‘Opsporing verzocht’ aandacht aan de moord op de 55-jarige Hans Nijman die op woensdag 5 november omstreeks 20.40 uur om het leven kwam, toen hij in zijn auto werd doodgeschoten op het Slangenwegje in Beverwijk. Ook RTV Noord-Holland besteedt aandacht aan deze zaak op woensdagavond in Bureau Noord-Holland.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Het slachtoffer had die avond van 18.00 tot 19.00 uur les gegeven in sportschool Cardio Fitness aan de Parallelweg en aansluitend van 19.30 tot 20.30 uur in sportschool De Meer aan de Meerstraat, beide in Beverwijk. Enkele minuten na beëindiging van zijn lessen, stapte hij in zijn auto die op het parkeerterrein tussen het Slangenwegje en de Meerstraat geparkeerd stond. Hier werd de auto onder vuur genomen. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

 

Korte tijd later kreeg de politie melding van een auto die in brand stond op de Hofgeesterweg in Velserbroek. De auto brandde geheel uit. Mogelijk gaat het om de vluchtauto en zijn de daders hier overgestapt in een ander voertuig.

Deze auto, een zwarte Volkswagen Golf, type R32, was voorzien van het kenteken 6-SZF-63. Het betrof een nagemaakte kentekenplaat, waarvan het origineel op een auto zit die niet in Nederland, maar in Spanje rijdt. De uitgebrande auto was in 2010 in Frankrijk gestolen.

 

 

De politie maakt bekend dat woensdagavond (morgenavond, vanavond) bij de parkeerterreinen aan het Slangenwegje/Meerstraat en de Hofgeesterweg een passantenonderzoek zat worden gehouden.

Vragen

In de programma’s vraagt de politie om getuigen van het schietincident en van het in brand steken van de auto. Ook zoekt de politie getuigen die op 5 november of de dagen daarvoor verdachte personen of auto’s hebben gezien bij de sportscholen, op de vluchtroute tussen Beverwijk en Velserbroek of in de omgeving van de parkeerterreinen aan het Slangenwegje/Meerstraat of de Hofgeesterweg.

 

Bent u getuige of heeft u informatie, neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op tel.nr. 0800-7000.