Best – Recherche onderzoekt gewapende overval op cafetaria

De recherche onderzoekt een gewapende overval, die vrijdagavond werd gepleegd op een cafetaria aan de Rendierhei in Best.

Rond 21.30 uur stapten twee mannen de zaak binnen, waar op dat moment de eigenaar en twee medewerkers aan het werk waren. Ze werden bedreigd, waarbij onder meer een vuurwapen werd gebruikt.

Signalement

De twee spraken Nederlands met een buitenlands accent, mogelijk Turks of Marokkaans. Beiden droegen zwarte handschoenen en hadden een smal postuur. Met geld uit de cafetaria gingen de twee ervandoor in een donkere Volvo.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Mogelijk hebben ze de auto zien wegrijden of kunnen ze meer vertellen over de daders. Vul het tipformulier in of bel ons op 0900-8844. Wanneer iemand liever anoniem informatie doorgeeft dan kan dat op 0800-7000.

Contant geld

Detailhandelaren lopen vaker het risico om doelwit te worden van een overval. Dat komt omdat bij geldinstellingen weinig ‘te halen’ valt, omdat ze zwaar beveiligd zijn. Hierdoor hebben overvallers hun aandacht verschoven naar ondernemingen die niet zwaar beveiligd zijn. Overvallers komen meestal voor geld. Kijk op onze speciale themapagina voor meer informatie over overvallen op bedrijven. Je leest er onder meer hoe je de kans op een overval kleiner maakt.