Beschonken man rijdt verkeersbord om

Bergambacht – Een 33-jarige man uit Rijnsburg is woensdag 23 april aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Een getuige attendeerde rond 20.30 uur surveillerende agenten op een man die op de Jacoba van Beierenstraat in Schoonhoven naast zijn auto stond over te geven. Op de […]

Bergambacht – Een 33-jarige man uit Rijnsburg is woensdag 23 april aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Een getuige attendeerde rond 20.30 uur surveillerende agenten op een man die op de Jacoba van Beierenstraat in Schoonhoven naast zijn auto stond over te geven. Op de weg liep een lang oliespoor naar de auto, die flinke schade aan de voorkant had. De bestuurder vertelde dat hij tegen een verkeersbord was aangereden. Dat bleek te zijn gebeurd op de Provincialeweg in Bergambacht.

Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had gedronken, namen ze een blaastest af. Daaruit bleek dat de man inderdaad onder invloed was. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 785 ug/l, dat is ruim drie keer zoveel als wettelijk is toegestaan. Daarop hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd.