Bergen op Zoom – Inbrekers slaan slag in appartementencomplexen

Inbrekers hebben op maandag 11 september in vier appartementen aan de Noordsingel, Borgvlietsedreef en Waterleliestraat hun slag geslagen. De benadeelden deden aangifte.1 min


Het lijkt er op dat de inbrekers via flipperen de woningen zijn binnengekomen. De inbreker heeft dan door met een pasje of een stuk plastic tussen een deur of kozijn te steken het slot, de ‘dagschoot’ ontsloten. 

 

Voorkom dat u ook slachtoffer wordt! Draai altijd de deur op slot

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u de deur op het nachtslot draait. Daarnaast kunt u overwegen een anti-inbraakstrip aan te brengen. Heeft uw deur een enkelvoudig hoofdslot? Plaats dan een extra slot op kniehoogte dit zorgt voor extra stevigheid van de deur.

 

Wat doet de politie

Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel. De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. Wij doen er alles aan om deze inbraken op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren. Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan.

Bel 112 bij verdachte situaties

Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen. 

Andere preventietips

Onderzoek toont aan dat de kans groot is dat er na een inbraak in de directe omgeving weer wordt ingebroken. De inbreker kent de huizen, de binnentuinen, het hang en sluitwerk en de vluchtroutes in de omgeving. Inbrekers breken zelfs in bij een huis waar ze al eerder hebben ingebroken.

 

Als u zelf preventiemaatregelen treft, heeft u tot 90% minder kans op een woninginbraak. Het gebruik van verlichting, zowel binnen als bij de deuren die toegang geven tot de woning, helpt ook. Ik adviseer u dan ook om tijdschakelaars op uw lampen aan te sluiten. Zorg dat de verlichting aan- en uitgaat op wisselende tijdstippen en in wisselende vertrekken. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk.

 

Op politie.nl onderwerp Woninginbraak en www.politiekeurmerk.nl vindt u meer preventietips. Ook vindt u hier andere methodes die inbrekers vaak gebruiken om in te breken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen.