Bergen op Zoom – Gezocht – zware mishandeling

Laatste update: 10-11-2014 | 16:08 Zaaknummer: 2014229690 Datum delict: 02-10-2014 Plaats delict: Bergen op Zoom Op donderdagmiddag 2 oktober 2014 wordt een 69-jarige man in een voetgangerstunnel in Bergen op Zoom zwaar mishandeld doro een onbekende man. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier De man had samen […]

Laatste update: 10-11-2014 | 16:08
Zaaknummer: 2014229690
Datum delict: 02-10-2014
Plaats delict: Bergen op Zoom

Op donderdagmiddag 2 oktober 2014 wordt een 69-jarige man in een voetgangerstunnel in Bergen op Zoom zwaar mishandeld doro een onbekende man.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier verdachte op scooter

De man had samen met zijn vrouw boodschappen gedaan en ze waren rond 12.45 uur op weg naar huis. Als ze door de voetgangerstunnel in de richtings van de Stationstunnel lopen komt er een scooter aangereden. De oudere man maakt een opmerking over de bestuurder van de scooter moet gaan lopen in plaats van rijden. Kennelijk schiet deze opmerking in het verkeerde keelgat bij de scooterrijder. Hij zet zijn scooter aan de kant, stapt op en loopt naar de man.

De oudere man heeft geen schijn van kans tegen de jonge man. Hij wordt geschopt en geslagen en valt vervolgens op de grond. De vrouw van het slachtoffer gilt en probeert de dader te laten stoppen. Maar die gaat door met slaan en schoppen zelfs als het slachtoffer al op de grond ligt.

Dan stopt de dader en loopt terug naar zijn scooter en rijdt erop weg.

Het slachtoffer werd zo hard geslagen dat hij een gebroken neus had, gebroken jukbeenderen, gekneusde ribben en veel bloeduitstortingen. Zijn gebitsprothese en gehoorapparaat werden later op straat teruggevonden.

De dader vlucht de tunnel uit en rijdt de Stationsstraat in. Waar hij vervolgens precies naar toe ging is ondanks de buurtonderzoeken helaas niet duidelijk geworden. Dankzij bewakingscamera’s bij het station is de dader op beeld vastgelegd.

Signalement:
– getinte jonge man
– draagt een donkerblauwe bodywarmer met daaronder een roze polo met blauwe biezen
– Zijn haar is van achter en aan de zijkanten kort opgeschoren
– hij rijdt op een lichtkleurige retroscooter met meerdere verchroomde accenten

De politie vermoedt dat de dader goed bekend is in de omgeving. Hij slalomde namelijk met het grootste gemak door de poortjes heen. Dit was zeker niet de eerste keer.

Specifieke getuigen gezocht

– Een vrouw met een paarse tas aan de fiets. Deze vrouw staat net te kijken op het moment dat de dader de tunnel uit komt.

– een man die rennend achter de dader aan lijkt te gaan. Hij was erbij in de tunnen en het lijkt alsof hij probeerde de dader te stoppen

– een moeder met kind die ook bij de uitgang van de tunnel stonden toen de verdachte op zijn scooter wegreed.

Heeft u informatie? Is u iets bijzonders opgevallen? Het kan bijna niet anders dan dat de dader bloed aan zijn handen of op zijn kleren heeft gehad. U kunt bellen met de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem 0800-7000. U mag ook bellen met het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 070-3458999.

Vragen

Wie herkent de scooter? Of heeft de dader de scooter misschien verkocht?

Afbeeldingen