Bekeuringen bij controle afvaltransporten

Scheemda – Maandag heeft de politie samen met andere instanties als Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Provincie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, een controle gehouden op afvaltransporten langs de A7. Daarbij zijn 73 combinaties aan de kant gezet en gecontroleerd. Van dit aantal kregen 14 chauffeurs een bekeuring. Voor uiteenlopende zaken als verkeerde belading, […]

Scheemda – Maandag heeft de politie samen met andere instanties als Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Provincie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, een controle gehouden op afvaltransporten langs de A7.

Daarbij zijn 73 combinaties aan de kant gezet en gecontroleerd. Van dit aantal kregen 14 chauffeurs een bekeuring. Voor uiteenlopende zaken als verkeerde belading, manipulatie van de tachograaf, ontbreken van een rem en documenten die niet in orde bleken. Een gezamenlijke controle als deze wordt enkele keren per jaar gehouden. De aandacht gaat daarbij uit naar wet- en regelgeving op het gebied van milieu, verkeer, arbeidstijden en belastingen.