Bejaard echtpaar gewond na ongeval op zeedijk

Vlieland – Een bejaard echtpaar uit Feanwâlden is donderdagmiddag gewond geraakt op de zeedijk bij de Waddenzee op het eiland. De man en de vrouw van 81 jaar waren met een scootmobiel op pad. Ze reden met de scootmobiel het fietspad van de dijk op. Halverwege wilden ze keren omdat het daar te smal werd. […]

Vlieland – Een bejaard echtpaar uit Feanwâlden is donderdagmiddag gewond geraakt op de zeedijk bij de Waddenzee op het eiland.

De man en de vrouw van 81 jaar waren met een scootmobiel op pad. Ze reden met de scootmobiel het fietspad van de dijk op. Halverwege wilden ze keren omdat het daar te smal werd. Bij het keren ging iets mis en de twee rolden van de dijk. De scootmobiel kwam tegen een woning tot stilstand. Het echtpaar kwam deels onder de scootmobiel terecht en raakte gewond. De vrouw van 81 jaar kon op het eiland door een arts worden behandeld. Haar man werd gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en de huisarts en vervolgens met een helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Leeuwarden.