Automobilist onder invloed GHB

Oosterhout – Een 28-jarige man uit Rijen is afgelopen nacht omstreeks 03.40 uur op de Vijf Eikenweg betrapt op het rijden onder invloed van GHB. De agenten gaven de automobilist een stopteken voor een routinecontrole. Ze zagen dat hij erg paarse lippen had en vreemde spierkrampen had in zijn gezicht. Onder de bestuurdersstoel werden enkele […]

Oosterhout – Een 28-jarige man uit Rijen is afgelopen nacht omstreeks 03.40 uur op de Vijf Eikenweg betrapt op het rijden onder invloed van GHB. De agenten gaven de automobilist een stopteken voor een routinecontrole. Ze zagen dat hij erg paarse lippen had en vreemde spierkrampen had in zijn gezicht. Onder de bestuurdersstoel werden enkele flesjes met daarin GHB aangetroffen. Een GGD-arts heeft bloed bij de bestuurder afgenomen. De flesjes GHB zijn in beslag genomen.

De bestuurder verklaarde dat hij een half buisje GHB had ingenomen, kort voordat hij was gaan rijden. De GHB in zijn auto had hij onlangs gekocht. Na inname van het spul voelt hij zich prettiger en meer ontspannen. Ook krijgt hij dan het gevoel dat hij meer aankan.