Automobilist moet voor eigen auto wegspringen

Houten – Een automobilist moest op dinsdagmiddag 14 mei voor zijn eigen auto wegspringen toen die door een autodief werd gestolen. Rond 15.50 uur parkeerde een 59-jarige man uit Houten zijn auto, een grijze Ford Focus, op de Hefbrug om daar een pakketje te bezorgen. Hij liet de motor lopen, stapte uit en liep met […]

Houten – Een automobilist moest op dinsdagmiddag 14 mei voor zijn eigen auto wegspringen toen die door een autodief werd gestolen.

Rond 15.50 uur parkeerde een 59-jarige man uit Houten zijn auto, een grijze Ford Focus, op de Hefbrug om daar een pakketje te bezorgen. Hij liet de motor lopen, stapte uit en liep met het pakketje naar het bedrijf. Vervolgens hoorde hij een autoportier dichtslaan en zag dat een man in zijn auto achter het stuur was gaan zitten en wegreed. Om te voorkomen dat de man er met de auto vandoor kon gaan, blokkeerde de Houtenaar de doorgang voor de auto. De dief stopte echter niet en gaf volgas. De Houtenaar moest wegspringen om niet te worden aangereden.

A27

De politie werd gewaarschuwd en agenten keken uit naar de auto. Vervolgens kwam de melding binnen dat op de Rijksweg A27 bij de afslag naar Arnhem een auto op de vluchtstrook stond en dat dit mogelijk de gestolen auto betrof. Dat was ter hoogte van de Fortweg. Agenten gingen naar de Fortweg en troffen de auto aan. Het was inderdaad de gestolen auto. Er zat niemand meer in, maar zij zagen een loopspoor in de richting van de Fortweg. Zij stelden daar een onderzoek in en troffen de verdachte, een 30-jarige man uit Leersum, aan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De verdachte was met de auto op de A27 gestrand doordat de koppeling niet goed meer werkte. De eigenaar van de auto deed aangifte van poging tot doodslag. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau vastgezet.

Getuigenoproep

In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen die de verdachte op de Hefbrug in de auto, een grijze Ford Focus, hebben zien stappen en op de Houtenaar hebben in zien rijden. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Houten op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.