Automobilist aangehouden

Goes – Op de Cornelisweg werd dinsdag, 14 mei, om 17.45 uur een 63-jarige Goese automobilist aangehouden. Aanleiding Tijdens een aanrijding op de Ringbaan West, waarbij een auto weggesleept moest worden, kwam de man aanrijden en sloot eerst netjes achter de aanrijding aan. Toen hij werd aangesproken dat hij kon doorrijden, bemerkten agenten dat hij […]

Goes – Op de Cornelisweg werd dinsdag, 14 mei, om 17.45 uur een 63-jarige Goese automobilist aangehouden.

Aanleiding

Tijdens een aanrijding op de Ringbaan West, waarbij een auto weggesleept moest worden, kwam de man aanrijden en sloot eerst netjes achter de aanrijding aan. Toen hij werd aangesproken dat hij kon doorrijden, bemerkten agenten dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Er werd hem duidelijk gemaakt dat hij toch maar moest blijven staan zodat een blaastest afgenomen kon worden, maar de man reed even later voorbij de aanrijding. Toen hij op een stopteken niet reageerde, trok één van de agenten het portier open en sommeerde de man te blijven staan. De automobilist reed er vandoor en op de kruising ging hij linksaf de Westhavendijk op waarbij hij het rode verkeerslicht negeerde. Tenslotte kon de man op de Cornelisweg worden aangehouden.

Alcohol

Toen de man uiteindelijk een blaastest aflegde, bleek hij meer dan 5x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Proces-verbaal

Behalve dat de man zijn rijbewijs kwijt is, werd proces-verbaal uitgeschreven voor het tweemaal negeren van een stopteken van de politie en het negeren van het rode licht.

Oorzaak van de aanrijding

Een 41-jarige man uit de gemeente Goes kwam vanaf het Tiendenplein en reed in de richting van de Ringbaan Oost. Hij kon niet tijdig stoppen voor een stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 36-jarige man uit dezelfde gemeente en botste tegen de achterzijde van de auto. De 36-jarige man liep rugklachten op en werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek weinig tot geen letsel te hebben opgelopen.