Arrestaties vanwege verdenking van vuurwapenbezit

Tilburg – De politie kwam in actie na een melding over een gewapende man. Er werden uiteindelijk drie personen gearresteerd en voor verder onderzoek ingesloten. Vuurwapen Op donderdagavond 26 juni 2014 meldden getuigen dat een negroide man, gewapend met een zilverkleurig vuurwapen in zijn hand over een parkeerterrein aan de Jan Heijnsstraat rende. Hij richtte […]

Tilburg – De politie kwam in actie na een melding over een gewapende man. Er werden uiteindelijk drie personen gearresteerd en voor verder onderzoek ingesloten.

Vuurwapen

Op donderdagavond 26 juni 2014 meldden getuigen dat een negroide man, gewapend met een zilverkleurig vuurwapen in zijn hand over een parkeerterrein aan de Jan Heijnsstraat rende. Hij richtte daarbij het wapen op een passerende blauwe auto. Op basis van de melding stuurde de meldkamer meerdere agenten naar de Jan Heijnsstraat.

 

Voorzichtig

Een motoragent zag even later in de directe omgeving twee hardlopende mannen. Een van hen voldeed aan signalement uit de melding. Het tweetal sprong in een grijze VW Up, die bestuurd werd door een derde persoon. In de Waterhoefstraat stopte de auto, waarbij de motoragent de inzittenden sommeerde om hun handen omhoog te doen. Vervolgens arresteerde de politie de drie inzittenden.

In tegenstelling tot eerdere berichten in de media hebben de agenten daarbij niet hun wapens getrokken. Dat was niet noodzakelijk omdat de verdachten meewerkten aan hun arrestaties. De agenten namen wel de nodige voorzichtigheid in acht vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen.

Nader onderzoek

De drie arrestanten zijn inwoners van Tilburg 30, 32 en 34 jaar oud. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten. Er is op dit moment nog geen vuurwapen aangetroffen. De politie gaat de omgeving afzoeken en camerabeelden bekijken.