Apeldoorn – Gezocht – Mishandeling en poging beroving

Op zaterdag 14 januari zijn er twee incidenten geweest in Apeldoorn waar we nog dringend meer informatie over zoeken. In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.00 uur ’s nachts, is een 27-jarige Apeldoorner mishandeld op de Koning Stadhouderlaan, vlakbij de kruising met de Europaweg. En zaterdagavond, rond 23.30 uur, probeerden twee mannen een 20-jarige vrouw te beroven op de Arnhemseweg. In beide gevallen was sprake van twee daders, maar het is nog niet duidelijk of het om dezelfde daders ging. Dat onderzoekt de politie nog. Was u getuige van één van deze incidenten of weet u meer? Neem dan contact op met de politie!

Omschrijving

Bij het eerste voorval fietste het slachtoffer vanuit het centrum richting de Arnhemseweg. Twee onbekenden liepen hem op de stoep tegemoet. Toen hij ongeveer ter hoogte van de bushalte net voorbij de Europaweg fietste, sprong één van de daders op het fietspad, en trok de fietser naar de grond . Vlak daarna kreeg het slachtoffer een harde trap in het gezicht.

Na deze trap lukte het de Apeldoorner om op te staan en hard weg te rennen, zijn fiets achterlatend. Het slachtoffer stak de Koning Stadhouderlaan over en rende weg richting de Gaffellaan. Toen hij nog een keer omkeek zag hij dat één van de daders achter hem aan kwam en hem verbaal bedreigde.

Het slachtoffer is verder gerend, de Gaffellaan in en heeft zich achter een geparkeerd voertuig verstopt en de politie gebeld. Daarna heeft hij de daders niet meer gezien. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders verdwenen, de fiets van het slachtoffer lag er nog wel. De Apeldoorner is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij heel veel pijn had aan zijn kaak. De kaak bleek gelukkig niet gebroken.

Signalement daders mishandeling
De daders van deze mishandeling zijn twee jongens of jonge mannen tussen de 18 en 30 jaar oud. Beide mannen hebben een normaal postuur. De dader die de fietser naar de grond trok was naar schatting tussen de 1.70 en 1.80 lang en had zijn gezicht grotendeels bedekt met iets donkers en droeg een donkere muts. Ook verder was deze dader donker gekleed. De andere dader had ook zijn gezicht bedekt en was ook donker gekleed. De dader die nog naar het slachtoffer geroepen heeft sprak met een Noord-Afrikaans accent.

Poging beroving
De vrouw die zaterdagavond beroofd is, liep rond 23.30 uur over de stoep aan de rechterzijde van de Arnhemseweg, komende uit de richting van de Koning Stadhouderlaan en lopend in de richting van het station. Ter hoogte van de Oranjedwarsstraat werd ze plotseling van achteren vastgepakt en naar de grond getrokken.

Er werd direct aan haar tas getrokken maar de vrouw wist beide goed vast te houden, ook heeft ze hard geschreeuwd. De vriend van het slachtoffer was haar tegemoet gelopen en zag de poging beroving van een afstandje gebeuren. Hij begon direct te rennen en schreeuwen, waardoor de daders er vandoor gingen, de Oranjedwarsstraat in. De vriend van de vrouw is nog een heel stuk achter de jongens aangerend.

Op de 1e Johannastraat is hij de daders uit het oog verloren en is de politie gebeld. Mogelijk zijn de daders via een tuin gevlucht, maar dat is niet zeker.

De vrouw is enorm geschrokken van wat er gebeurd is en viel ook behoorlijk hard op straat. Gelukkig hield ze er geen verwondingen aan over.

Signalement daders poging beroving
De dader die de vrouw onderuit trok had een vrij dun postuur en zou zo’n 1.90 lang zijn. Hij had een muts op, droeg een lichtere spijkerbroek, een grijze jas en zwarte handschoenen van een gladde stof.

De andere dader was iets kleiner, ca. 1.85 lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg een donkere spijkerbroek, een donkere, lange jas en had ook een muts op.

Vragen

Weet u meer over één of beide incidenten? Bel met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Of geef een tip door via het tipformulier op deze pagina.

Zaaknummer

2017022-2017023400

Datum delict

13th January, 2017

Plaats delict

Apeldoorn

Signalement

Status

gezocht