Amsterdam – Twee mannen beroofd in woning in West; recherche zoekt getuigen en beelden

Op vrijdagavond zijn twee mannen in een woning aan de Frederiksstraat onder bedreiging van vermoedelijk vuurwapens beroofd van persoonlijke eigendommen. De slachtoffers hebben hierbij lichte verwondingen opgelopen.1 min


Aan het begin van de avond lopen de mannen het Vondelpark uit via de uitgang aan de Frederiksstraat. Op dat moment worden zij door twee mannen en een vrouw bedreigd met wat lijkt op een vuurwapen en moeten meelopen. Vervolgens gaan zij een woning aan de Frederiksstraat binnen waar nog een aantal zouden personen zijn. In de woning worden hun persoonlijke goederen afgenomen en direct daarna verlaten hun belagers het pand. Het tweetal weet zichzelf uit het pand te krijgen en schakelt rond 20.15 uur de politie in. 
Als de gealarmeerde politieagenten arriveren, besluiten zij te wachten tot de komst van het Arrestatieteam gelet op de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens. Rond 22.30 uur gaat het AT de woning binnen maar treft niemand of niets aan. Ook in de rest van het wooncomplex wordt niets gevonden. 

Getuigen en beelden gezocht 
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u tussen 19.00 en 20.30 uur iets verdachts gezien of gehoord in het Vondelpark dan wel nabij de uitgang aan de Frederiksstraat? Of heeft u iets gezien gehoord of gezien in de Frederiksstraat zelf? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de Districtsrecherche West via 0900-8844 o.v.v. 2023221325. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal in de omgeving van het Vondelpark/Frederiksstraat tussen 19.00 en 20.30 uur? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaande link.