Amsterdam – Straatrover aangehouden

De recherche heeft woensdagavond 9 november een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een straatroof.

De straatroof vond plaats op zaterdagmiddag 17 september aan de Pieter Vlamingstraat. Bij een 74-jarige vrouw werd haar ketting van haar hals getrokken toen zij in de auto zat met het raam open. De dader is vervolgens achterop een scooter gesprongen en samen met een tweede man weggereden. Naar de tweede verdachte wordt nog onderzoek gedaan.

De recherche heeft ook een tweede straatroof aan de Pieter Vlamingstraat in onderzoek. Op dinsdagmiddag 11 oktober werd een 85-jarige man beroofd van zijn ketting toen hij in de auto zat. Een man tikte op het raam, vroeg om een sigaretje en vervolgens trok hij de ketting van de nek van het slachtoffer. Ook deze dader vluchtte samen met een tweede persoon weg op een scooter. De recherche gaat er niet vanuit dat de aangehouden verdachte betrokken is bij deze zaak. Op goede camerabeelden van de tweede straatroof zijn namelijk andere verdachten te zien. De recherche doet onderzoek naar de identiteit van de mannen en hoopt binnenkort meer aanhoudingen te kunnen verrichten.