Amsterdam – Gezocht – Zware mishandeling Kraaiennest

De politie is op zoek naar een verdachte die op zondag 4 november 2018 omstreeks 14.30 uur een 59-jarige man van zijn fiets heeft geduwd op het Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Het slachtoffer liep hierdoor zwaar letsel op.

Omschrijving

Het slachtoffer fietst nietsvermoedend over straat op het Kraaiennest. Rond 14.30, tegenover de oranje studentenwoningen, ziet hij in zijn ooghoeken een jongeman achter zich aan rennen. Enkele seconden later haalt deze jongeman het slachtoffer in en duwt hem met kracht van zijn fiets af. Het slachtoffer komt hard ten val, maar ziet de verdachte nog net omkeren en teruglopen in de richting van het metrostation Kraaiennest. Hierna verdwijnt hij uit het zicht van het slachtoffer, die na zijn val door omstanders wordt geholpen en per ambulance naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Hier blijkt dat hij zwaargewond is geraakt.

De verdachte is zowel voor als na het incident vastgelegd op camerabeelden. Het rechercheteam wil graag weten wie deze verdachte is.

Vragen

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Zaaknummer

2018230827

Datum delict

4th November, 2018

Plaats delict

Amsterdam

Signalement

Status

gezocht