Amsterdam – Gezocht – Schietincident Koningin Wilhelminaplein

Op zaterdag 8 oktober even na 17.30 uur wordt er geschoten wordt in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hulpdiensten treffen in een auto een man, vrouw en een kindje aan. Het kindje is ongedeerd. De 31-jarige man overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen, de 30-jarige vrouw wordt ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Zij is inmiddels buiten levensgevaar. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Omschrijving

Brandende auto
Vlak na het incident wordt een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later wordt een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon, staat in de berm geparkeerd en is eerder gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Signalement
Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Onder andere camerabeelden worden bekeken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen.

Zaaknummer

2016218770

Datum delict

8th October, 2016

Plaats delict

Amsterdam

Signalement

Status

gezocht