Amsterdam – Gezocht – Daders gezocht zware mishandeling homo-echtpaar

In de vroege ochtend van zondag 16 oktober 2016 worden twee mannen van 51 en 55 jaar – mogelijk vanwege hun seksuele geaardheid – door drie jongens zwaar mishandeld op de De Ruijterkade in Amsterdam. Gelukkig weten omstanders snel in te grijpen en foto’s van de daders te maken en zijn ze gefilmd door een bewakingscamera.

Omschrijving

Feestje

Twee Amsterdamse mannen, een al jaren getrouwd stel van 51 en 55 jaar, hebben op zaterdagavond 15 oktober een feestje in Amsterdam-Noord. Terwijl de mannen feest vieren, nemen diezelfde nacht drie jongemannen achter het Centraal Station rond 00.30 uur ook de pont naar Amsterdam Noord.

Terugreis

Wat die mannen die nacht daarna in Amsterdam-Noord doen is niet duidelijk maar na een half uur zijn ze alweer terug en stappen ze ongeveer als laatsten met hun scooter op de pont van 01:52 uur, net als het echtpaar dat ook op de scooter is. Omstanders horen hoe die jongens de mannen op de pont uitdagen en telkens ‘homo’ naar ze roepen.

Mishandeling

Vrijwel direct na aankomst bij het Centraal Station gaat het enkele tientallen meters verder op het fietspad van de De Ruijterkade vreselijk mis. Op dat moment rijdt het echtpaar achter de mannen, maar plotseling remmen zij en snijden de twee achter hen zo af, dat ze beiden van hun scooter vallen. De man achterop duwt eerst zijn eigen vriend weg en schopt dan meteen de bestuurder. Ook zijn echtgenoot krijgt klappen en wordt het fietspad opgesleurd en mishandeld.

Geaardheid

Het echtpaar kenden de drie mannen niet. Zeer waarschijnlijk zijn ze alleen zo zwaar mishandeld vanwege hun geaardheid. Zelf hadden ze dat in eerste instantie niet eens zo in de gaten, maar diverse getuigen op de pont hebben verklaard dat daar al steeds homo naar ze werd geroepen.

Dader achterop de scooter

Vooral de man achterop was uiterst agressief. Bij de confrontatie met de slachtoffers sprong hij als eerste van de scooter af en begon het gevecht.  Daar is hij minder herkenbaar maar gelukkig zijn er ook beelden van hem als hij eerder al in Amsterdam-Noord de pont afgaat, waarbij hij zich even omdraait. Hij heeft het slachtoffer tegen zijn hoofd geschopt en geslagen en is er zelfs mee doorgegaan toen de man al volledig out was.

Scooters

De scooter waar maar 1 dader op zat lijkt qua vorm en uiterlijke kenmerken sterk op een Piaggo ZIP. Mensen mogen altijd tippen over die tweede scooter.

Agressief gedrag

De politie wil graag weten of er misschien al eerder die nacht mensen zijn lastiggevallen door deze jongemannen. Mochten er mannen zijn die het moeilijk vinden om erover te vertellen, dan kunnen zij altijd terecht bij politiemensen van het team Roze in Blauw. Daarvan is het nummer 088—1691234.

Vragen

Vragen

Wie is getuige geweest van de zware mishandeling en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie (her)kent de daders en vooral degene in beeld die achterop de scooter zat?

Wie is ook lastiggevallen door deze mannen ?

Wie weet op wat voor type scooters de twee daders reden?

Zaaknummer

2016220873

Datum delict

16th October, 2016

Plaats delict

Amsterdam

Signalement

Status

gezocht