Amstelveen – Gezocht – Uitgebreid rechercheonderzoek naar dood fietser

Bijna een maand na het overlijden van een 54-jarige fietser aan de Noorddammerweg in Amstelveen, is de politie nog altijd bezig met een uitgebreid onderzoek om te achterhalen wat er die nacht is gebeurd.

Omschrijving

De fietser, een gymnastiekdocent op een middelbare school, rijdt in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april terug van een feestje bij vrienden. Onderweg gaat het gruwelijk mis, want rond 02.55 uur wordt hij door een voorbijganger zwaargewond aangetroffen op de Noorddammerweg, ter hoogte van het viaduct onder de Beneluxbaan. De hulpdiensten worden gealarmeerd en in het ziekenhuis blijkt hij zeer ernstig hoofdletsel te hebben. Ook heeft hij meerdere botbreuken. Een dag later is de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Specialisten van Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) en Forensische Opsporing (FO), hebben ter plaatse uitgebreid onderzoek verricht. Toch is het vooralsnog niet duidelijk wat er is gebeurd en hoe het slachtoffer gewond is geraakt. Omdat een (verkeers)misdrijf niet wordt uitgesloten zet een Team Grootschalige Opsporing van de recherche het onderzoek voort.

Onduidelijke tips
In de dagen na het overlijden van het slachtoffer heeft de politie getuigen opgeroepen om zich te melden. Dankzij tipgevers is er informatie binnengekomen over een man die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Deze tips zijn waardevol, maar zijn tegelijkertijd nog onvoldoende concreet en roepen nieuwe vragen op. Het onderzoeksteam hoopt daarom meer informatie van deze tipgevers te ontvangen. Dit kan via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, maar ook vertrouwelijk bij het Team Criminele Inlichtingen op 0613276686.

Het rechercheteam heeft daarnaast een aantal andere specifieke vragen:

  • Wie weet meer over wat er is gebeurd?
  • Wie heeft het slachtoffer mogelijk zien rijden tussen 02.30 en 02.55 uur in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april op de Noorddammerweg of in de directe omgeving?
  • Wie heeft zelf gereden of gelopen over de Noorddammerweg rond dat tijdstip in de nacht van 8 op 9 april?

Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen op: 0613276686. Informatie kan ook worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. Online kunt u ook anoniem tippen via de website van: www.meldmisdaadanoniem.nl

Zaaknummer

2017074632

Datum delict

8th April, 2017

Plaats delict

Amstelveen

Signalement

Status

gezocht