Amstelveen – Gezocht – Gijzeling en overval juwelenhandelaar

Op woensdagavond 9 november is een juwelenhandelaar in Amstelveen overvallen.

Omschrijving

Het slachtoffer sluit op woensdagavond 9 november rond 21.45 uur zijn zaak af aan In de Wolken in Amstelveen en hij rijdt in zijn auto richting zijn huis. Dit is een ritje van enkele minuten. Vlakbij zijn woning, ter hoogte van het wijkje Turfschip, wordt hij aangesproken door een man op straat. Het slachtoffer denkt dat het iemand is die de weg wil vragen.  Maar dan trekt de man opeens een wapen. Hij bedreigt de medewerker van de juwelenhandel meteen, stapt bij hem en dwingt hem terug te rijden naar de zaak.

Eenmaal in de zaak komen er nog twee daders bij. Het drietal blijft hun gijzelaar bedreigen met een wapen: hij moet ze wel naar de juwelen brengen. Uiteindelijk vluchten de overvallers met een aanzienlijke buit in de auto van hun slachtoffer, die ze opgesloten in zijn eigen zaak achterlaten. Hij wordt later die avond bevrijd door de politie.

De auto van het slachtoffer wordt diezelfde avond teruggevonden op een zijweggetje vlak na afrit 3 van de A2, richting Abcoude.

Het lijkt erop dat de daders hun daad goed hebben voorbereid.

De recherche heeft de volgende vragen aan het publiek:
 

  • Wie heeft er op de avond van de overval, woensdag 9 november, tussen 21.45 en 23.00 uur iets opgemerkt in het wijkje Turfschip of bij het bedrijfspand aan In de Wolken?
  • Wie heeft er in de periode voorafgaand aan de overval mogelijk iets verdachts gezien op die twee locaties?
  • Wie heeft de zwarte Audi Q7 van het slachtoffer met het kenteken 67-LLR-6 op die avond zien rijden?
  • Wie heeft gezien dat deze Audi werd neergezet op dat zijweggetje langs de A2? Ook informatie over mogelijk andere voertuigen op deze locatie hoort de recherche graag.
  • De recherche is op zoek naar beelden waarop de auto van het slachtoffer, en dus ook de daders, op te zien zijn. Beelden van particulieren van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of dashcams zijn daarom zeer welkom.

Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Zaaknummer

2016244576

Datum delict

9th November, 2016

Plaats delict

Amstelveen

Signalement

Status

gezocht