Amersfoort – Gezocht – Woningbrand Amersfoort: 11-jarig meisje overleden

Bij een brand in een woning aan de Gounodstraat is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 januari een 11-jarige meisje ernstig gewond geraakt. Zij is zondagmiddag 15 januari aan haar verwondingen bezweken. De politie gaat uit van brandstichting.

Omschrijving

Rond 04.00 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Gounodstraat. Diverse hulpverleners spoedden zich naar de woning. Na het blussen van de brand werd een 11-jarige meisje ernstig gewond aangetroffen en met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Zondagmiddag 15 januari is zij aan haar verwondingen bezweken. In de woning was ook een 25-jarige vrouw aanwezig. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatie-klachten. 

Na de brand werd direct een groot opsporingsonderzoek gestart omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. Inmiddels is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd waarin meerdere rechercheurs van verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. De politie gaat uit van brandstichting. Op dit moment is men bezig met het verzamelen en analyseren van de informatie die tot nu toe is binnengekomen. De teamleider doet een dringende oproep aan getuigen om informatie en beeldmateriaal met dit rechercheteam TGO Gounod te delen. 

Datum delict

13th January, 2017

Plaats delict

Amersfoort

Signalement

Status

gezocht