Amersfoort – Gezocht – Inbreker maakt bewoners wakker

Je ligt te slapen en midden in de nacht word je wakker, omdat er een vreemde man naast je bed staat die zegt dat hij van de politie is. Het overkwam een 82-jarge inwoner van Amersfoort. De inbreker kwam heel rustig over en daarom geloofde de bewoner hem in eerste instantie. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 11 januari 2017 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Het gebeurt in de nacht van 18 op 19 september 2016. De man woont samen met zijn zus van 84 jaar in een woning aan de Hogeweg. Voordat ze gaan slapen, controleren ze of alles op slot zit. Toch ziet een inbreker kans de woning binnen te dringen. Eerst verschijnt hij op de slaapkamer van de man, die wakker wordt. De indringer stelt hem gerust en zegt dat hij van de politie is en dat hij onderzoek doet. Dan gaat hij naar de kamer waar de zus ligt te slapen. Ook zij wordt wakker en ziet dat de man een kussensloop uit de kast pakt en daar meerdere spullen in doet. En daarmee gaat hij ervandoor.

Dan is het de bewoners duidelijk wat er gebeurd is. Ze bellen 112. De politie gaat er meteen op af , maar de inbreker is spoorloos verdwenen. 

Camerabeelden

De dief heeft onder andere een bankpas gestolen, met de bijbehorende pincode. En daar gaat hij meteen na de inbraak mee pinnen bij een geldautomaat aan de Scherbierstraat in Amersfoort. Hij heeft zijn gezicht afgedekt, maar op beelden van de beveiligingscamera is te zien dat hij een opvallende jas draagt met felgele trekkoordjes. 

Deze inbreker schrikt er dus niet van terug om in te breken als de bewoners gewoon thuis zijn, sterker nog, hij spreekt ze gewoon aan. We hebben uw hulp nodig om te voorkomen dat hij dit nog een keer doet. 

Vragen

Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2016291520

Datum delict

18th September, 2016

Plaats delict

Amersfoort

Signalement

Status

gezocht