Amersfoort – Gezocht – Autoverkoper opgelicht

Een man uit Amersfoort is het slachtoffer geworden van oplichting. Hij had zijn auto te koop gezet op Marktplaats. Hij komt tot een overeenkomst met een koper. Die doet alsof hij geld overmaakt naar de rekening van het slachtoffer, maar die betaling blijkt vals te zijn.

Omschrijving

De oplichter doet alsof hij via de ING app op zijn telefoon de koopsom van bijna 15-duizend euro heeft gestort op de rekening van de verkoper.

VRIEND
Als de mannen het kenteken gaan overschrijven, blijkt dat de zogenaamde koper geen identiteitsbewijs bij zich heeft. Daaom wordt de auto overgeschreven op de naam van een vriend die met hem mee is.

Als alles is afgehandeld, rijdt de koper en zijn vriend weg met de auto. Eenmaal thuis ontdekt de Amersfoorter dat er helemaal geen geld op zijn rekening is gestort. Hij doet aangifte van oplichting.

VERKOCHT
Uit onderzoek blijkt dat de auto voor 10.000 euro is verkocht, aan een garagebedrijf in Soesterberg. De recherche stelt een onderzoek in. De jongeman op wiens naam de auto was gezet tijdens de 1e verkoop, wordt getraceerd. Deze 19-jarige Utrechter wordt aangehouden. Maar bij zijn verhoor doet hij alsof hij niets van de oplichting weet en geeft verder geen namen van zijn vrienden.
Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van 28 juni 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De man die de auto verkocht aan de garagehouder in Soesterberg deed zich voor als de 19-jarige Utrechter, maar blijkt een ander persoon te zijn. Hij is gefilmd door de bewakingscamera van de garage. Het is de man die in eerste instantie de auto van de Amerfoorter via Marktplaats wilde kopen, de oplichter dus.

SIGNALEMENT

  • lichtgetinte man
  • leeftij 20 tot 25 jaar
  • lengte circa 1.80 meter
  • heeft kort zwart haar
  • droeg een blauwe trui
  • droeg een wit overhemd

Vragen

Wie is deze oplichter? Herkent u hem? Twijfel dan niet en bel nu de gratis opsporingstiplijn via 0800 – 6070 of bel naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina aan de politie melden.

Zaaknummer

2017093436-2017095003

Datum delict

27th March, 2017

Plaats delict

Amersfoort

Signalement

Status

gezocht