Almere – Gezocht – Zware mishandeling

Het 54-jarige slachtoffer loopt zaterdagavond 8 oktober rond 19.00 uur door het tunneltje onder de Spoordreef door. Hij loopt in de richting van de Schoutstraat en is onderweg naar het busstation bij station Almere-Centrum. En dan wordt het dus zwart voor zijn ogen.

Omschrijving

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 9 november 2016 van het Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

Het volgende moment, zondagochtend 9 oktober, wordt hij wakker op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. Hij raakte zwaargewond aan z'n hoofd, had een bloeding onder z'n schedel. Hij moet voorlopig nog onder controle van een neuroloog blijven. Het slachtoffer weet dus vrijwel niets meer van wat er gebeurd is en weet dus ook niet wie er verantwoordelijk is. Met de beelden hoopt de politie het vandaag op te kunnen helderen. Op de beelden is te zien hoe de verdachte in de bus stapt. Dat is lijn 5 in Almere, halte Sieradenbuurt. De verdachte draagt een rode pet en rode sportschoenen. Hij stapt achter in. Dan vertrekt de bus en zit de jongen rustig op de achterbank. Als de bus aankomt bij station Almere Centrum stappen de passagiers uit, ook de man. Ook op de beelden van de buitencamera is de man goed te zien. Hij loopt verder richting de Schoutstraat, waar even later de mishandeling plaatsvindt.

Het is dan even na 19.00 uur 's avonds. Ook van stadstoezicht Almere zijn er beelden van de twee mannen die elkaar treffen, maar van de mishandeling zelf is er geen goed beeld. 
De jongen met de rode pet en schoenen loopt in beeld. Even hiervoor is hij dus uit de bus gestapt. Dan komt hij iemand tegen. Er lijkt een woordenwisseling plaats te vinden. De jongen deinst hier achteruit. Dan verdwijnen de mannen allebei achter een gebouw. Dit is de Schoutstraat, waar de mishandeling plaatsvindt. Te zien is hoe de jongen wegrent. 
 

Hij rent dan de Rentsmeesterstraat in en loopt daar naar een fietsenrek. Hij is duidelijk aan het zoeken en begint dan een fiets van het slot te halen. Ondertussen is de camera van het stadstoezicht ingezoomd op de plek van de mishandeling. Het slachtoffer ligt op de grond en wordt geholpen door omstanders. Hij is zwaargewond. De verdachte heeft dan het kettingslot van z'n fiets losgehaald en rijdt weg. Het is een damesfiets waarvan alleen het voorlicht aan staat. Hij fietst weg met flinke snelheid en doet hier snel z'n pet af. Vervolgens is hij nog op een paar plekken te zien, fietsend, zonder die pet op z'n hoofd. 
Voor het slachtoffer wordt een ambulance gebeld en als hij onderzocht wordt, valt hij plotseling weg. De man wordt naar het AMC in Amsterdam gebracht met zwaailicht en sirene. Daar wordt hij op de Intensive Care opgenomen. Er is een signalement van de verdachte.

SIGNALEMENT

  • donkergetinte man
  • 17 -25 jaar
  • normaal postuur
  • kort zwart haar met opgeschoren zijkanten
  • rode pet met wit logo
  • zwarte jas tot op de heupen met capuchon
  • zwarte broek
  • rode schoenen met licht rode zool en zijkant

 

 

 

Vragen

Weet u wie deze man is? Neem dan contact op via de gratis Opsporingstiplijn van de politie via 0800 – 6070. Anoniem melden kan ook , bij M., via 080 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

Zaaknummer

2016313742

Datum delict

7th October, 2016

Plaats delict

Almere

Signalement

Status

gezocht