Almelo – Gezocht – Gewelddadige overval computerwinkel Drenthen

Laatste update: 01-12-2014 | 15:11 Zaaknummer: 2014101861 Datum delict: 09-10-2014 Plaats delict: Almelo Een overval op een computerwinkel in de Almelose wijk Sluitersveld heeft zoveel impact op een jonge 24-jarige ondernemer dat hij sinds die tijd niet meer in zijn winkel durft te komen. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten […]

Laatste update: 01-12-2014 | 15:11
Zaaknummer: 2014101861
Datum delict: 09-10-2014
Plaats delict: Almelo

Een overval op een computerwinkel in de Almelose wijk Sluitersveld heeft zoveel impact op een jonge 24-jarige ondernemer dat hij sinds die tijd niet meer in zijn winkel durft te komen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

De jonge eigenaar runt zijn eigen computerwinkel en samen met zijn broer en met de hulp van hun vader repareren en verkopen ze laptops. Donderdag 9 oktober is hij alleen aan het werk als hij, rond 20.30 uur, wordt overvallen. Binnen drie minuten maken de overvallers twintig laptops en geld uit de kluis en uit de kassa buit.

Overval

Rond sluitingstijd legt de beveiligingscamera in de Ootmarsumsestraat twee mensen vast die vanuit een zijstraat aan komen lopen. En ook al is het niet goed op de beelden te zien, aan hun houding lijkt het een man en vrouw te gaan. Ze dragen allebei een petje, en lopen wat ineengedoken met hun handen in de zakken richting de computerwinkel. Op dat moment denkt de eigenaar langzaam maar zeker aan afsluiten, maar hoort dan dat de deur opengaat. Het stel zorgt na binnenkomst dat hun gezicht goed bedekt is en doen het licht uit, zodat vanaf de straat niet goed te zien is wat er binnen gebeurt. Ze hebben een duidelijke rolverdeling. De vermoedelijk vrouwelijke dader richt zich helemaal op de buit en heeft zelf al tassen meegenomen. En de man houdt het slachtoffer onder controle. Het stel heeft nog geen drie minuten nodig en laat de geknevelde, doodsbange eigenaar alleen achter. De twee daders met hun buit: ongeveer twintig laptops en geld uit de kassa.

Signalement daders

Op de beelden is te zien dat het om twee personen gaat, een man en vermoedelijk een vrouw met een petje op en een sjaal voor hun mond. Er is een behoorlijk lengteverschil tussen de twee daders. De man is een stuk groter dan de vermoedelijke vrouw. Ze spraken Nederlands met een accent en vertrokken na de overval met vier tassen vol met laptops en geld.

Kleding man

De lichte kleding van de man was best opvallend, zowel zijn broek als zijn jas. Ook droeg hij dunne doktershandschoenen.

Kleding vrouw

De vrouw had een donkerblauwe houtje touwtje jas aan met daaronder een lichtblauwe spijkerbroek.

Vluchtroute

De daders zijn na de overval vanaf de Ootmarsumsestraat de Terbruggehof ingevlucht. Ze moeten door een smal paadje zijn gelopen dat uitkomt op de Rappersweg. Mogelijk zijn de daders vanaf hier verder gevlucht met een auto of met een scooter. Getuigenoproep

Er zijn bewakingsbeelden van kort voor de overval, waarop een vrouw is gezien die een belangrijke getuige kan zijn. De persoon die op deze plek heeft gelopen heeft de daders mogelijk recht in de ogen gekeken en kan meer over dat duo vertellen. De politie wil daarom graag met hem of haar spreken.

Laptops

De daders sleepten vier grote tassen mee, zogenaamde big shoppers, van de Albert Heijn en de Aldi, met daarin totaal twintig laptops, van verschillende merken zoals HP, Acer, Asus en Lenovo.

Vragen politie

– Wie (her)kent de beide daders aan de hand van de getoonde bewakingsbeelden, in combinatie met hun signalement en kleding? (foto 1 daders)

– Wie weet of herkent de vrouw die mogelijk een belangrijke getuige is? (foto 2 mogelijke getuige)

– Wie heeft donderdagavond 23 oktober iets bij of in de omgeving van de computerwinkel aan de Ootmarsumsestraat in Almelo gezien dat wellicht iets , met de overval te maken kan hebben? (foto 3 pd)

– Wie heeft de meegenomen laptops na de overval op 23 oktober ergens te koop aangeboden gekregen en/of weet waar deze nu zijn?

Reacties

Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

TNCI:

Afbeeldingen