Alkmaar

1 min


Bergen – Alkmaar – Alcohol is een van de oorzaken van ernstige ongevallen in het verkeer. Om die reden controleert de politie dagelijks bestuurders op het gebruik van alcohol. Vaak gebeurt dat tijdens reguliere politiediensten, maar regelmatig ook tijdens speciale controles. Op die manier loopt iedere weggebruiker op iedere plaats en elk tijdstip de kans gecontroleerd te worden.

Op vrijdagavond, tussen 20.45 uur en 24.00 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Eeuwigenlaan in Bergen. De controle leverde drie drankrijders op.

De controle werd uitgevoerd door acht politiemensen, die in totaal 361 bestuurders een blaastest afnamen. Hierbij bleek dat drie bestuurders boven de wettelijk toegestane norm van 220 ug/l (0,5 promille) zaten. Deze bestuurders kregen een bekeuring. In één geval blies de verdachte 745 ug/l. Dat is ruim drie maal het toegestane maximum. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Tussen 01.00 en 04.30 uur controleerde de politie op de Zeswielen in Alkmaar. Van de 138 gecontroleerde bestuurder bleken er negen teveel te hebben gedronken. Hier was de hoogste score 540 ug/l. In drie gevallen moest de bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Onder de drankrijders zaten drie beginnend bestuurders, die niet meer dan 90 ug/l alcohol in hun adem mogen hebben. Van de in totaal drie ingevorderde rijbewijzen zaten er twee in deze groep.


Delen