Alkmaar – Gezocht – Gevonden baby Rekerhoutpark

Laatste update: 11-12-2014 | 00:00 Zaaknummer: 2014247447 Datum delict: 03-12-2014 Plaats delict: Alkmaar Navigatie binnen het dossier De zaak (geselecteerd) De politie is op 3 december 2014 een onderzoek gestart, nadat in de vooravond een overleden baby was aangetroffen in het Rekerhoutpark in Alkmaar-Noord. De baby is gevonden nabij het tuintje langs het Heimanspad, tegenover […]

Laatste update: 11-12-2014 | 00:00
Zaaknummer: 2014247447
Datum delict: 03-12-2014
Plaats delict: Alkmaar

  • De zaak

De politie is op 3 december 2014 een onderzoek gestart, nadat in de vooravond een overleden baby was aangetroffen in het Rekerhoutpark in Alkmaar-Noord. De baby is gevonden nabij het tuintje langs het Heimanspad, tegenover de tennisbanen in het park Rekerhout.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

De politie heeft op een aantal plekken in het Rekerhoutpark uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Die sporen worden nader onderzocht.

Inmiddels heeft de politie ook een buurt- en passantenonderzoek gehouden en is er aan deze zaak aandacht besteed in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau NH.

Uit het onderzoek is gebleken dat de gevonden baby een meisje is en dat zij vermoedelijk al enige tijd geleden overleden was en niet meer in leven was toen zij in het park werd achtergelaten. Het is nog onbekend hoe het kindje is overleden. In het onderzoek zet de politie diverse deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in. In deze zaak laat de politie zich tevens bijstaan door gedragsdeskundigen, neonatologen en andere gespecialiseerde artsen op het gebied van pasgeborenen.

Getuigen gezocht

Na de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau NH heeft de politie meerdere tips gekregen. Ook met die tips rechercheert de politie verder.

Op basis van nader onderzoek en aanwijzingen van de vinder is de precieze plaats waar de baby is gevonden vastgesteld. De baby is gevonden nabij het tuintje langs het Heimanspad, tegenover de tennisbanen in het Rekerhoutpark. Door deze nauwkeurige locatiebepaling hoopt de politie op meer tips van mensen die zich iets kunnen herinneren over wat zich daar mogelijk in de laatste twee weken heeft afgespeeld, mensen die daar bijvoorbeeld hun hond hebben uitgelaten of langs hebben gewandeld of gefietst.  
Ook getuigen die vermoeden wie de moeder is, worden verzocht de politie te bellen. Je kindje alleen achterlaten in een park, als je dat blijkbaar als enige oplossing ziet, lijkt een vreselijke beslissing. We hopen dat de moeder zich meldt. Dit zijn geen geheimen die je met je mee wil dragen.

 

Afbeeldingen

Het onderzoek in de media

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier. Meer informatie over het gebruik van RSS kunt u vinden op een andere pagina.

RSS feed Gevonden baby RekerhoutparkRSS feed Gevonden baby Rekerhoutpark