Alerte getuigen voorkomen diefstal bromfietsen

Zoetermeer – De politie hield maandagavond 23 juni rond 18.00 uur en dinsdagochtend 24 juni rond 06.00 uur dankzij alerte getuigen een bromfietsdief aan op het Electrablauw en de Markt. Getuigen meldden dat iemand op het Electrablauw een scooter probeerde te stelen. De politie kwam snel en ondank dat de 16-jarige zoetermeerse verdachte probeerde te vluchten, rekende […]

Zoetermeer – De politie hield maandagavond 23 juni rond 18.00 uur en dinsdagochtend 24 juni rond 06.00 uur dankzij alerte getuigen een bromfietsdief aan op het Electrablauw en de Markt.

Getuigen meldden dat iemand op het Electrablauw een scooter probeerde te stelen. De politie kwam snel en ondank dat de 16-jarige zoetermeerse verdachte probeerde te vluchten, rekende de politie hem snel in. Hij had inbrekerswerktuig op zak. De scooter had dankzij de getuigen alleen lichte schade bij het contactslot opgelopen. De volgende ochtend kreeg de politie de melding dat iemand op het Stadhuisplein een bromfiets wilde stelen. Agenten zagen kort daarna een 17-jarige Zoetermeerder een bromfiets over de Markt sjouwen. De verdachte bekende gelijk dat hij de bromfiets wilde stelen.

Doordat getuigen snel de politie bellen als ze iets verdachts zien, kan de politie snel ingrijpen. De eigenaren van de bromfietsen zijn blij en de verdachten krijgen hun straf. Ziet u iets verdachts? Bel altijd 112, daar pakken we samen daders mee.