Alerte buurtbewoner voorkomt inbraak, politie zoekt getuigen

Den Haag – Twee nog onbekende mannen probeerden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni in te breken bij een woning aan het Architect Luthmannpark. Alerte buurtbewoners wisten een inbraak te voorkomen door de politie te alarmeren. Agenten kregen rond 02.55 uur de melding dat twee mannen aan het inbreken waren bij […]

Den Haag – Twee nog onbekende mannen probeerden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni in te breken bij een woning aan het Architect Luthmannpark. Alerte buurtbewoners wisten een inbraak te voorkomen door de politie te alarmeren.

Agenten kregen rond 02.55 uur de melding dat twee mannen aan het inbreken waren bij het betreffende pand. Diverse eenheden gingen ter plekke. Al snel bleek dat de verdachten al gevlucht waren en daarom zochten agenten in de diverse omgeving, met behulp van speurhonden, naar hen. In het park ’t Kleine Hout, even verderop, werden enkele goederen aangetroffen door een speurhond die mogelijk van de verdachten zijn. Helaas werden de inbrekers zelf niet meer gevonden. De politie zet het onderzoek voort en heeft daarbij de hulp nodig van getuigen.

Signalement

De verdachten hebben beide een lichtgetinte huidskleur. Ze droegen ten tijde van de overval beide een zwarte jas. Eén van de verdachten had een pet op, de ander een capuchon.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de poging inbraak of van het vluchten van de verdachten? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte(n)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.