Agenten en portiers gewond na onrustige stapavond

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 16 juni zijn bij geweldsincidenten in het centrum van Zwolle agenten en horecamedewerkers belaagd en beledigd. Eén horecamedewerker is gebeten en moest naar het ziekenhuis. En andere horecamedewerker liep waarschijnlijk een gebroken neus op. Een agent kreeg meerdere trappen en bleek bij de dokterspost een zwaar […]

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 16 juni zijn bij geweldsincidenten in het centrum van Zwolle agenten en horecamedewerkers belaagd en beledigd. Eén horecamedewerker is gebeten en moest naar het ziekenhuis. En andere horecamedewerker liep waarschijnlijk een gebroken neus op. Een agent kreeg meerdere trappen en bleek bij de dokterspost een zwaar gekneusde hand te hebben opgelopen. Er zijn zeven verdachten aangehouden.

Een 19-jarige man uit Groningen is rond 02.15 uur aangehouden omdat hij een horecamedewerker van een café aan de Jufferenwal een kopstoot had gegeven. De medewerker was in het café aan het werk toen hij door de man werd belaagd. Het slachtoffer liep hierbij vermoedelijk een gebroken neus op. Hij is voor behandeling naar de dokterspost gegaan.

Een 19-jarige man uit Hattem is rond 03.20 uur aangehouden nadat hij in een café aan de Voorstraat een man had geslagen.

Rond 03.30 uur zagen agenten dat er op de Jufferenwal een vechtpartij ontstaat waarbij ongeveer twintig personen betrokken zijn. Ze zagen dat één man twee anderen in het gezicht sloeg. Toen een agent hem wilde aanhouden, sloeg de man op de vlucht. Hij liep richting de Maagjesbolwerk en trok een daar geparkeerde scooter omver om de doorgang voor de agent te belemmeren. De agenten konden hem toch aanhouden. De 19-jarige Zwollenaar verzette zich hevig.

Tijdens de vechtpartij aan de Jufferenwal sprak een horecamedewerker van een café een 22-jarige man aan op zijn gedrag. De man werd agressief. Hierbij trok hij het shirt van de portier stuk. Een andere medewerker schoot zijn collega te hulp. Hij is hierbij door de man in zijn arm gebeten. Agenten hebben de 22-jarige aangehouden. Tijdens de aanhouding gaf de man een agente een kopstoot. Ze raakte niet gewond. De horecamedewerker is overgebracht naar het ziekenhuis. Toen een agent de aangehouden man in een politiebus wilde zetten, werd hij zeer agressief. De verdachte schopte de agent meerdere keren. Hierbij raakte de agent gewond aan zijn hand. Hij kon niet verder werken en is naar de dokterspost gegaan. Daar bleek zijn hand zwaar gekneusd te zijn.

Een 18-jarige Zwollenaar is rond 03.40 uur aangehouden aan de Kamperpoortenbrug. Hij was meerdere keren gewaarschuwd en agenten hebben hem diverse keren gevorderd te vertrekken. De jongen bleef zich vervelend gedragen en beledigde een agent.

Agenten hadden rond 04.15 uur een 18-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden aan de Grote markt nadat hij politiemedewerkster had beledigd. Toen een agent de verdachte in de auto begeleidde, probeerde een andere man ook in de politiebus te stappen. Nadat de agent hem aansprak, gaf de man aan dat de agent van de aangehouden verdachte af moest blijven. De man prikte daarbij men zijn vingers onder het oog van de agent. De 44-jarige man uit Genemuiden is daarop ook aangehouden.

Verdachten zitten vast

Alle aangehouden verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie roept mensen die ook mishandeld zijn op om aangifte te doen. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden via 0900-8844.

 

Geweld tegen hulpverleners

Geweld tegen hulpverleners wordt niet geaccepteerd. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat tegen verdachten die bijvoorbeeld agenten hebben belaagd, zwaardere straffen worden geëist.

2013049073 / 2013049113 / 2013049123 / 2013049115 / 2013049111 / 2013049112 / 2013049122
2013049114 / 2013049117 / 2013049116