Afpakken oneigenlijk bezit

1 min


Ede/Renswoude – Maandagochtend 24 maart heeft de politie een luxueuze auto in beslag genomen bij een woning aan de Otterstraat in Ede. De eigenaar, een 50-jarige man uit Renswoude, wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld.

Agenten hadden de verdachte in Renswoude zien rijden in de luxueuze auto. Aangezien de man een bekende is van de politie, kregen agenten argwaan. De auto is in beslag genomen en de recherche zet het onderzoek voort.

Misdaad loont niet

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.