Achtervolging van verdachten

Haarlem – Een getuige ziet vrijdagavond een aantal mannen zich verdacht gedragen en een voorwerp achter een boom leggen aan de Delftlaan. Vervolgens rijden ze weg. Agenten zien het voertuig rijden en proberen de bestuurder en de inzittenden staande te houden. De verdachten vluchtten met hoge snelheid weg. Onderweg wordt er nog een hoeveelheid spullen […]

Haarlem – Een getuige ziet vrijdagavond een aantal mannen zich verdacht gedragen en een voorwerp achter een boom leggen aan de Delftlaan.

Vervolgens rijden ze weg. Agenten zien het voertuig rijden en proberen de bestuurder en de inzittenden staande te houden. De verdachten vluchtten met hoge snelheid weg. Onderweg wordt er nog een hoeveelheid spullen (pinpassen) uit het autoraam gegooid. Er volgt een achtervolging en uiteindelijk stopt de automobilist en rent samen met een inzittende weg. Agenten houden een derde inzittende aan. Een 37-jarige Haarlemmer. Deze is inmiddels in verzekering gesteld en wordt verhoord. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Achteraf bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Delftlaan. De politie doet verder onderzoek in deze zaak. De auto is in beslag genomen. Er is buurtonderzoek verricht, forensische opsporing ingezet en Burgernet is ingeschakeld.

2014162788