Abcoude – Gezocht – Stelen kluis, sieraden en haarlok overledene door bij woning in te breken

Laatste update: 07-08-2014 | 09:53 Zaaknummer: 2014192953 Datum delict: 16-07-2014 Plaats delict: Abcoude Half juli 2014 breken dieven in bij een bejaard echtpaar in Abcoude. In huis richten de inbrekers een ravage aan. Ze stelen onder meer een kluis met sieraden. In die kluis zit ook de enige tastbare herinnering aan de overleden dochter van […]

Laatste update: 07-08-2014 | 09:53
Zaaknummer: 2014192953
Datum delict: 16-07-2014
Plaats delict: Abcoude

Half juli 2014 breken dieven in bij een bejaard echtpaar in Abcoude. In huis richten de inbrekers een ravage aan. Ze stelen onder meer een kluis met sieraden. In die kluis zit ook de enige tastbare herinnering aan de overleden dochter van het echtpaar, een haarlok in een zakje. De politie zoekt de nog onbekende inbrekers en de gestolen spullen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Foto van model gestolen kluis

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 augustus 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Grote emotionele waarde

Net als de slachtoffers, doet ook de politie een dringend beroep op iedereen die iets van deze inbraak weet om in ieder geval deze haarlok terug te bezorgen. Dat geldt ook voor enkele andere persoonlijke bezittingen die in de kluis lagen, zoals een dagboekje uit de Tweede Wereldoorlog en een kapiteins-logboek. Deze verdwenen spullen zijn van grote emotionele waarde voor de slachtoffers van de inbraak.

Sieraden

Verder is een aantal sieraden gestolen, erfstukken die soms al generaties lang in de familie waren. Deze sieraden brengen amper geld op, maar zijn voor de slachtoffers van grote waarde. De daders hebben ook een rode leren jas meegenomen.

Getuigen

Vermoedelijk is de inbraak gepleegd in de nacht van dinsdag 15 juli op woensdag 16 juli 2014. Getuigen hebben toen lawaai gehoord, maar niets opvallends gezien. De politie zoekt meer getuigen die iets van de inbraak hebben meegekregen. Ook is de politie op zoek naar mensen die de gestolen sieraden hebben gezien. Mogelijk zijn de spullen op internet te koop aangeboden of duiken ze op bij opkopers. De kluis zelf is ook nog spoorloos. Die is mogelijk ergens door de inbrekers gedumpt.

Verdachte auto

Opvallend is dat verschillende getuigen op dinsdagavond 15 juli een witte Fiat Punto met buitenlands kenteken hebben gezien in de nabijheid van de woning aan de Vennicxstraat in Abcoude. Mogelijk werd toen de buurt verkend.

Vragen

Heeft u één of meer van de gestolen sieraden na de inbraak gezien? Of heeft u informatie die kan helpen de inbrekers te vinden? Bel uw informatie door naar de politie via de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of gratis via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen