Aardenburg – Hennepkwekerij ontmanteld op garagezolder

Zaterdagmiddag is op een garagezolder bij een woning aan de Busschieterstraat een hennepkwekerij gevonden.

De politie komt de kwekerij op het spoor na informatie uit een andere strafzaak. Een onderzoek met een warmtecamera bevestigt het vermoeden dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig is. Dat wordt bevestigd nadat agenten de garage zijn binnengestapt. Op de zolder staan in een kweekruimte 108 hennepplanten in volle knop. Volgens een berekening zou de oogst 13.978 euro bruto kunnen opleveren. Vermoedelijk is er al eerder geoogst aangezien er in de ruimte enkele droogrekken liggen met daarop nog plantenresten.

Diefstal stroom

Een fraude-inspecteur van Enduris heeft de hennepkwekerij afgesloten van het stroomnetwerk en de meter verwijderd. Deze constateert dat er sprake is van diefstal stroom. De energiemaatschappij zal hier aangifte van doen. Hierna kon de hennepopruimploeg de kwekerij veilig ontmantelen.

Altijd melden!

Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vragen we dit zo veel mogelijk bij ons te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: