Aanhoudingen zoals in een wervingsfolder

Den Haag – In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus wist de politie drie Hagenaars van 19, 22 en 23 jaar op heterdaad aan te houden, toen zij een inbraak wilden plegen bij een woning op het Vuurland. Door doortastend optreden van zowel bewoners als de politie konden zij met behulp van […]

Den Haag – In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus wist de politie drie Hagenaars van 19, 22 en 23 jaar op heterdaad aan te houden, toen zij een inbraak wilden plegen bij een woning op het Vuurland. Door doortastend optreden van zowel bewoners als de politie konden zij met behulp van een speurhond en de politieheli snel worden aangehouden. De aanhouding zou zomaar in een wervingsfolder kunnen staan.

Een alerte getuige nam in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus aan het begin van de nacht contact op met de politie. Er zouden vier jongens rondlopen in het Wateringseveld, die daar zich verdacht gedroegen. Op basis van de opgegeven signalementen vermoedde de politie dat het hier om bij hen bekende personen ging die in het verleden zich schuldig hebben gemaakt aan woninginbraken. Er werd direct een onderzoek ingesteld en agenten besloten om extra in de wijk te gaan surveilleren.

Takje tussen de deur

Tijdens één van deze surveillances op woensdag werd een takje tussen de deur van een woning op het Vuurland aangetroffen. Inbrekers doen dit vaak om te zien of bewoners op vakantie zijn, als het takje er na een bepaalde periode nog steeds zit. Hierop werd besloten om ’s avonds deze woning extra in de gaten te houden.

Inbraak

De agenten zagen vervolgens laat op de avond twee keer een persoon die kennelijk de bewuste woning aan het verkennen was. Uiteindelijk vond rond 1.15 uur de daadwerkelijk inbraak in de woning plaats, waarbij vier personen betrokken waren. De politie wist direct drie van de vier personen aan te houden. Twee verdachten konden in en rond de woning worden aangehouden. Een derde verdachte sprong in het water, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de neus van de politiehond en kon ook worden aangehouden. Een vierde persoon wist te ontkomen. De drie aangehouden personen zijn ingesloten voor verhoor. Zij hebben allen antecedenten op het gebied van woninginbraken. De politie onderzoekt de zaak en is actief op zoek naar de vierde persoon.

Verdachte situatie, bel de politie

De melding van de alerte getuige was van groot belang bij het voorkomen van deze woninginbraak. De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties te bellen met 112. Dit kan bijvoorbeeld als u ziet dat een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s, takjes of blaadjes tussen deuren stopt, of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Gerelateerde berichten