Aanhoudingen voor openstaande boetes en DNA afname

Breda – Tijdens controles onder meer in het kader van het voorkomen van woninginbraken, overvallen en straatroven zijn in Breda drie mannen aangehouden omdat zij nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister. Het ging om openstaande boetes en het afnemen van DNA. Medewerkers van het Handhavingsteam van de gemeente Breda hebben zondagmiddag 9 november 2014 omstreeks […]

Breda – Tijdens controles onder meer in het kader van het voorkomen van woninginbraken, overvallen en straatroven zijn in Breda drie mannen aangehouden omdat zij nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister. Het ging om openstaande boetes en het afnemen van DNA.

Medewerkers van het Handhavingsteam van de gemeente Breda hebben zondagmiddag 9 november 2014 omstreeks 15.30 uur in het Valkenberg een 51-jarige Bredanaar gecontroleerd die nog twee boetes had openstaan, 142 euro en 1176 euro of 7 dagen gijzeling. Hij had geen geld om de boetes te betalen en is daarom ingesloten.

Doodlopende steeg

Agenten hebben afgelopen nacht omstreeks 02.30 uur op de Haagdijk een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege een openstaande boete van 570 euro en het betekenen van een vonnis. De dienders zagen de man uit een doodlopende steeg komen en besloten hem te controleren. Hij bleek gesignaleerd te staan in het opsporingsregister. Hij kon de boete niet betalen en is daarom ingesloten in het cellencomplex aan de Mijkenbroek.

Agenten zagen maandag 10 november 2014 omstreeks 04.10 uur op de Bijster een rode Opel, Combo staan. Twee mannen liepen weg. Het duo werd vanwege tijdstip en locatie gecontroleerd. Een van hen een 37-jarige Pool bleek nog gezocht te worden omdat hij zijn DNA nog moest afstaan. Hij werd meegenomen naar het bureau en na de DNA afname weer vrijgelaten.