Aanhoudingen na diefstal lokfiets

Nieuwerkerk aan den IJssel – De politie hield zaterdag 5 oktober om 20.50 uur twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Nieuwerkerk aan wegens diefstal van een lokfiets van de politie. De politie kreeg een seintje dat de lokfiets, die op het Stationsplein stond, was weggenomen. De meisjes werden aangetroffen op het Weidezoompad en […]

Nieuwerkerk aan den IJssel – De politie hield zaterdag 5 oktober om 20.50 uur twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Nieuwerkerk aan wegens diefstal van een lokfiets van de politie.

De politie kreeg een seintje dat de lokfiets, die op het Stationsplein stond, was weggenomen. De meisjes werden aangetroffen op het Weidezoompad en aangehouden.

Zondag 6 oktober om 19.45 uur werd een 15-jarige Nieuwerkerker aangehouden voor diefstal van de fiets. Hij werd op de Prins Alexanderlaan aangehouden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen

Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.