Aanhouding wegens bezit inbrekerswerktuigen

Gouda – De politie heeft donderdag 10 juli om 17.15 uur, na een melding van een verdachte situatie bij een woning, een 24-jarige Gouwenaar aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen. Een 18-jarige Gouwenaar werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Omstreeks 16.30 uur werd gemeld dat twee personen zich […]

Gouda – De politie heeft donderdag 10 juli om 17.15 uur, na een melding van een verdachte situatie bij een woning, een 24-jarige Gouwenaar aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen. Een 18-jarige Gouwenaar werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Omstreeks 16.30 uur werd gemeld dat twee personen zich verdacht ophielden in een tuin van een woning aan de Sporkenhoutlaan. Agenten troffen daar in de straat meerdere personen aan. In de auto van de 24-jarige man werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.