Aanhouding na rijden zonder gordel

Alkmaar – In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 1.00 uur heeft de politie een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden aan de Ruijterstraat voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden zonder gordel en besloten de automobilist staande te houden aan de Zeglis. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder gedronken had […]

Alkmaar – In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 1.00 uur heeft de politie een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden aan de Ruijterstraat voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rijden zonder gordel en besloten de automobilist staande te houden aan de Zeglis. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder gedronken had en lieten hem een blaastest ondergaan. De man blies een A wat inhoudt dat de man meer dan de toegestane hoeveel alcohol had genuttigd. Toen agenten de bestuurder vertelden dat hij mee moest naar het bureau verzette de man zich en begon te rennen. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden op de Ruijterstraat. De agent heeft hierbij pepperspray moeten gebruiken, omdat de man zich verzette tegen zijn aanhouding. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,8 had.

2014195225