Aanhouding na bedreiging parkeercontroleurs

Groningen – Donderdag heeft de politie een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij was twee parkeercontroleurs met een stuk hout te lijf gegaan en had hen bedreigd en beledigd. Dat gebeurde in de Bloemstraat, waar de auto van de man geparkeerd stond op een parkeerverbod. Een van de controleurs schreef een parkeerbon uit, waarop de […]

Groningen – Donderdag heeft de politie een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij was twee parkeercontroleurs met een stuk hout te lijf gegaan en had hen bedreigd en beledigd.

Dat gebeurde in de Bloemstraat, waar de auto van de man geparkeerd stond op een parkeerverbod. Een van de controleurs schreef een parkeerbon uit, waarop de eigenaar van de auto naar de controleur liep. Tijdens de woordenwisseling die volgde beledigde de man de controleurs. Daarop liep hij weg en kwam terug met een stuk hout, waarmee hij in de richting van de ambtenaren sloeg. Hij raakte ze niet omdat deze achteruit stapten. Daarna liep de man weer weg, een winkel in. De parkeercontroleurs riepen de hulp van de politie in, waarna agenten de man hebben aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.