Aanhouding na aanrijding

Zeist – Op zondagavond 28 april ontstond een aanrijding tussen een jongen en een auto. De automobilist reed door, maar werd later aangehouden op het politiebureau. Rond 19.30 uur reden een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zeist op een scooter over de rijbaan van de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Zij verklaarden dat zij […]

Zeist – Op zondagavond 28 april ontstond een aanrijding tussen een jongen en een auto. De automobilist reed door, maar werd later aangehouden op het politiebureau.

Rond 19.30 uur reden een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zeist op een scooter over de rijbaan van de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Zij verklaarden dat zij voor de lol over de weg slingerden. Tussen Driebergen en Zeist werden zij ingehaald door een automobilist. De automobilist zou de jongens hebben afgesneden bij het inhalen. Ook vertelden zij dat de auto daarna plotseling remde. De jongens wilden de automobilist inhalen. Toen zij dit probeerden ging de auto volgens hen plots ook naar links.

Aanrijding

De jongens op de scooter stopten en gebaarden naar de automobilist dat hij ook moest stoppen. De 17-jarige jongen stapte af, deed zijn helm af en liep naar de auto toe. Op dat moment ging de automobilist weer rijden. Hierbij werd de jongen aangereden. Hij werd een stukje door de auto meegesleurd. Hij sloeg hierbij een autoruit stuk met zijn helm. De jongen raakte gewond aan zijn been en hand.

Aanhouding

De automobilist reed door in de richting van Zeist. Vervolgens meldde hij zich daar op het bureau. Agenten hielden de 47-jarige man uit Zeist daar aan. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt uit wat er precies gebeurd is.