Aanhouding in onderzoek Genbroekstraat

Venlo – In het onderzoek naar een overleden vrouw die op Genbroekstraat in een woning zwaargewond werd aangetroffen is dinsdagavond een 24-jarige Venlonaar aangehouden. Daarnaast is de politie woensdag gestart met sporenonderzoek langs de N270 in Venray. De verdachte is dinsdagavond door de Belgische politie aangehouden op de luchthaven in Brussel. De man wordt verdacht […]

Venlo – In het onderzoek naar een overleden vrouw die op Genbroekstraat in een woning zwaargewond werd aangetroffen is dinsdagavond een 24-jarige Venlonaar aangehouden. Daarnaast is de politie woensdag gestart met sporenonderzoek langs de N270 in Venray.

De verdachte is dinsdagavond door de Belgische politie aangehouden op de luchthaven in Brussel. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vrouw. Er is een Europees Aanhoudings Bevel uitgevaardigd op grond waarvan de Belgische autoriteiten de verdachte hebben aangehouden. De overlevering van de verdachte is aan de Belgische autoriteiten verzocht. Aanwijzingen in het rechercheonderzoek zijn aanleiding voor aanhouding van de verdachte.

Onderzoek

Woensdag hebben politiemedewerkers met ondersteuning van Defensie een sporenonderzoek ingesteld in een bossage en groenstrook langs de provinciale weg N270 (Deurneseweg) en nabij de afslag van de autosnelweg A73. Het passerende verkeer op de provinciale weg van Venray naar Oostrum heeft geen hinder van de actie. Dinsdag zijn op verzoek van het onderzoeksteam door de politie twee woningen gelegen in Venlo en Tegelen doorzocht. Tevens is deze week gestart met een onderzoek met ondersteuning van Defensie Duikgroep (DDG) in een visvijver aan de Rode Kruislaan in Eindhoven.

Visvijver

Tevens is deze week gestart met onderzoek met ondersteuning van Defensie Duikgroep (DDG) in een visvijver aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Tijdens het onderzoek naar sporen hebben duikers van Defensie de oevers en bodem van de visvijver in het Henri Dunantpark centimeter voor centimeter zorgvuldig bekeken. Daarbij werd gebruikt gemaakt van speciale apparatuur om een duidelijk beeld van vijver te krijgen. Dit onderzoek is woensdag afgerond. De politie geeft op dit moment geen nadere toelichting welke goederen en sporen zij exact heeft aangetroffen in verband met het lopende onderzoek. Bezoekers kunnen weer vrij van het park en de daarin gelegen visvijver gebruikmaken.

Misdrijf

Op maandagavond 14 oktober werd rond 21.30 uur een vrouw zwaargewond in haar woning aan de Genbroekstraat in Venlo aangetroffen. De vrouw was niet aanspreekbaar en een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische ondersteuning. In de nacht van maandag op dinsdag overleed de 33-jarige vrouw aan haar verwondingen in het ziekenhuis te Nijmegen. De politie gaat uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

In belang van het lopende onderzoek wil de politie op dit moment geen nadere toelichting geven in deze zaak.

2013093316

Gerelateerde berichten