Aangehouden na mishandeling Zwarte Piet

Almelo – Een 31-jarige Almeloër is zaterdagmiddag 15 november op de Rosa Luxemburgstraat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige plaatsgenote, die gekleed en geschminkt was als Zwarte Piet. Het meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op. Zij deed melding bij aanwezige surveillerende politiemensen. Hierop werd […]

Almelo – Een 31-jarige Almeloër is zaterdagmiddag 15 november op de Rosa Luxemburgstraat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige plaatsgenote, die gekleed en geschminkt was als Zwarte Piet.

Het meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op. Zij deed melding bij aanwezige surveillerende politiemensen. Hierop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

 

Tegenover het meisje dat aangifte deed liet de aangehouden man zich op straat uit over de naar zijn mening racistische aspecten rond Sinterklaas en Zwarte Piet. De man maakte op haar een verwarde indruk.

 

Na verhoor is de Almeloër in de loop van zondagmorgen 16 november in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is 26 november a.s. gedagvaard voor de snelrechtzitting bij de Politierechter.

De intocht van Sinterklaas verliep buiten dit voorval naar volle tevredenheid en zonder verdere incidenten.

(2014167452)