Beloning € 100.000 voor 24-jarige Tunesiër Anis Amri

1 min


Gezocht . 24-jarige Tunesiër Anis Amri

Beloning van 100.000 euro uitgeloofd
Justitie in Duitsland heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Het gaat om de 24-jarige Tunesiër Anis Amri die gewapend en gevaarlijk is.

Amri is van gemiddelde lengte en heeft een normaal postuur. Hij heeft zwart haar en bruine ogen. Als mensen hem zien, moeten ze de politie inschakelen, benadrukt justitie. Politie in het hele land zoekt naar de hem.

Onzekerheid bij politie
Het opsporingsbericht geeft volgens correspondent Jeroen Akkermans aan hoe het staat met de zoektocht van politie naar de verdachte. “Dit geeft aan hoe groot de onzekerheid is bij politie dat ze hem zelf kunnen pakken. Ze willen in elk geval geen middel schuwen.”
Justite staat er in deze zaak niet zo goed op, zegt Akkermans. “Het is pijnlijk omdat hij in handen van politie is geweest, maar ze hebben hem laten gaan.”

Twaalf doden
Amri woonde korte tijd in Noordrijn-Westfalen. Hij zou op dit moment verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag, maar het is nog niet zeker dat hij ook de chauffeur is van de truck die maandag op de Berlijnse kerstmarkt inreed.