Nieuwegein – Gezocht – Wisseltruc met toto-formulieren

Een man kan door middel van een handige wisseltruc gratis meespelen met de Toto, een gokspel waarbij je geld inzet op sportwedstrijden. Hij brengt een medewerkster van de Jumbo zodanig in de war, dat hij spelformulieren ter waarde van 260 euro in handen krijgt.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 9 november 2016 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Dit gebeurt op zaterdagavond 18 juni. De man komt bij de balie van de Jumbo in Nieuwegein. De medewerkster print zijn formulieren en overhandigt deze aan de man. Die stopt de papieren in zijn binnenzak. Maar als de man de formulieren wil afrekenen, lukt de pinbetaling niet. Dan past hij de wisseltruc toe: hij geeft uit zijn binnenzak een stapeltje oude formulieren terug en verdwijnt met de nieuwe formulieren. 

OPLICHTING
Met de bankpas waar de man mee wilde betalen is ook iets mis. Die blijkt te zijn van iemand die hem is kwijtgeraakt. Deze pas is bij nog zeker 10 soortgelijke oplichtingszaken gebruikt, dus bij zaken waar met Totoformulieren gerommeld is. In alle gevallen heeft dat plaatsgevonden bij supermarkten in het westen en midden van het land. Het gaat hier om een schade van meerdere duizenden euro's. 

SIGNALEMENT

  • blank
  • kort opgeschoren haar
  • zwarte pet met Nike logo
  • zwarte jas van glimmende stof
  • donker T-shirt
  • zwarte broek
  • zwarte teenslippers

Vragen

Herkent u deze man die een wisseltruc uithaalt? Geef uw tips door via de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800 – 6070. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 (gratis) of www.meldmisdaad.nl. .

Zaaknummer

2016192726

Datum delict

18th June, 2016

Plaats delict

Nieuwegein

Signalement

Status

gezocht