Even over half 2 hoorde de bewoonster geluiden van beneden komen, zij heeft direct de politie gebeld. Binnen twee minuten kwamen de agenten bij de woning aan. Van de verdachte ontbrak ieder spoor. In de woning bleken meerdere lades doorzocht te zijn en al snel bleek dat de bewoonster haar iPhone en autosleutels miste.
Omdat de kans groot was dat de verdachte nog in de buurt was, heeft de politie heeft de wijk afgezet en een hondengeleider ingezet. Met de applicatie ‘Find my iPhone’ heeft de politie geprobeerd de gestolen iPhone en autosleutels terug te vinden. Er werden signalen ontvangen vanaf het Frans Marspad en later op de George Gershwinstraat. Agenten zagen een man een steeg in rennen op de Claude Debussystraat en konden hem even later aanhouden. Hij had zich verstopt op een schuurdak, was compleet doorweekt en miste zijn schoenen. De politie heeft de verdacht overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.
De politie is nog opzoek naar de iPhone van het slachtoffer en de autosleutels. Mocht u deze aantreffen in de wijk? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.
2019024446
Hoe snel reageert de politie op een 112 melding?
Vanaf het tijdstip van de melding doet de politie er alles aan om binnen tien minuten ter plaatse te zijn. De centralist van de Meldkamer, die u aan de lijn krijgt als u 112 heeft gebeld, zal heel snel vragen wat er is gebeurd en vooral wat uw adres is. Terwijl u daarna uw verhaal doet, heeft de centralist al een auto onderweg gestuurd.
Wat doet de politie na een melding van een inbraak?
Bij een heterdaadmelding (bijvoorbeeld als een inbreker wordt overlopen door de bewoners) gaat de politie eerst op zoek naar de inbreker(s). Auto’s rijden in de directe omgeving om de verdachten te zoeken. Ook kunnen politiehonden of zelfs een helikopter worden ingezet. Het is daarom belangrijk dat u zo snel mogelijk het alarmnummer 112 te bellen bij een inbraak. Hoe sneller de politie is gewaarschuwd, hoe sneller er gezocht kan worden en hoe groter de kans is een inbreker te pakken.
Hoe maak je het inbrekers lastig?
Inbrekers zijn meestal gelegenheidsdieven. U maakt het ze extra lastig met:
- Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
- Al gaat u maar even weg, sluit altijd alle ramen en deuren en doe ze op slot. Een insluiper heeft maar 30 seconden nodig.
- Een speciaal slot aan de inbraakgevoelige schuifpui.
- Voldoende buitenverlichting.
- Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat ze op verschillende tijden aan en uit gaan.
- Kijk voor meer tips op: politie.nl
Buurt WhatsApp-groep
De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden. Dus wordt ook deelnemer van een WhatsApp-groep in jou buurt.